Aaltovirkatusta peitosta vielä kerran: ohjeita on kyselty, joten opettelen nyt sitten tekemään ohjeita:)  Englanninkielisiltä sivuilta löytyy hyviä ohjeita nimellä ripple blanket tai ripple crochet tai ripple afghan.  Tässä on linkki blogiin, jonka nimikin viittaa aaltovirkkaukseen ja siellä näyttää olevan samoihin aikoihin valmistunut hyvin samannäköinen viltti kuin omani, samoin löytyy täältä, vieläkin isompi.  Omaan työhöni innostuin tämän kuvan innoittamana. 

Yksityiskohtainen ohje löytyy täältä, tosin hiukan erilainen kuin omani tuo näyttää olevan ja mallista tulee ikäänkuin terävämpi, enempi siksakkuvio.

Ensin tein villalangasta kaulaliinan harjoitustyönä, sillä laskeskelin vain pylväitä tuosta innoituskuvasta.  Nallelangasta olikin mukavan luistavaa virkata toisin kuin peittoon valitsemani puuvillalanka, joka on nihkeämpää virkattavaa.

En ole ohjeita ennen tehnyt, joten anteeksi suotakoon mahdolliset epäselvyydet ja reunan kanssa en oikein tullut sinuksi ollenkaan, joten kokeiltavaa jää vielä sinulle, tämän ohjeen mukaan aloittava.  Laitan tähän nyt ensin lähikuvaa mallista - siitähän sen saa
parhaiten laskettua.
Picture%20006.jpg
Peitto on virkattu Novitan Tennesee ja Mandarin classic - puuvillalangoista koukulla 31/2.  Mittasin ketjusilmukkaketjun pituudeksi 135 senttiä, valmista työtä en ole tullut mitanneeksi. 

Minulla 'aallonpituus' on 12 silmukkaa ja kierros alkaa ja päättyy kavennukseen.  Koko työ virkataan pylväillä ja aalto syntyy lisäyksillä ja kavennuksilla.  Ketjusilmukkaketju kannattaa siis tehdä  12:lla  jaollinen.

Mallikerta tässä työssä:'2 pylvästä yhteen, kolme pylvästä, 2 pylvästä samaan silmukkaan, 2 pylvästä samaan silmukkaan, kolme pylvästä, 2 pylvästä yhteen'.  Mallikertaa toistetaan sen verran kuin valittuun leveyteen vaaditaan.


Reunukseen virkkasin eri värisiä pätkiä ensin kiinteitä silmukoita ja lopuksi rapuvirkkasin punaisella kokonaan ympäri.
Picture%20041.jpg
Vauvanpeiton reunassa on pari kiinteää kerrosta ja ulommaisena piparkakkuareunus.
Picture%20034.jpg
Lankaa isompaan peittoon meni n. 1,5 kg - Mandarin classic maksoi 3,90/50 g ja Novita Tennesee 4.50/100 g ja suurin piirtein fiftififti niitä taisi mennä.  En olisi sillä hinnalla peittoa kaupasta ostanut ja työtäkin siinä vähän oli.  Mutta maksaahan ne  harrastukset8]  Ennen käsitöitä tehtiin, koska ei ollut rahaa ostaa valmista...