Minkähän takia syntyi niin kova vastustus tuosta ruuan kaksihintajärjestelmästä?  Euroon siirryttäessä ei tuntunut olevan mitään onkelmaa asiassa - eurohinta lisättiin markkahinnan perään ihan sujuvasti, en muista lasketun kuinka kallis lasku siitä tulee.  

Ruuan arvonlisäveron alennuksen menemistä edes aluksi hintoihin ei ole mitään mahdollisuutta valvoa, ellei arvonlisäverollinen ja -veroton hinta näy erikseen.   Välillä tuntuu siltä, että hälinän määrä riippuu ihan siitä kuka asiaa sattuu esittämään, mutta toivottavasti olen erittäin väärässä ja ymmärtämätön siinäkin asiassa.

No, paljon on muutakin mitä en ymmärrä, mutta ei se mitään.  Ehkä on parempi pohdiskella vain näitä itselle tutumpia juttuja.  Viime yön pakkanen -5.9 astetta teki tuhojaan puutarhassa eikä tainnut jäädä ainoaksi pakkasyöksi tällä viikolla.  Tulee aina kokeiltua kaikkea turhan arkaa - oma moka.   Sisäkukatkin näyttävät kevään ja valon kunniaksi lisää väriä, kuparilehti lopetti talvileponsa ja avasi punaiset kukkansa, lehdet ovat hauskan näköiset koko vuoden.
Picture%20014.jpgPicture%20012.jpg
Kuparilehti viihtyy tavallisessa kukkamullassa itä- tai länsi-ikkunalla valoisassa muttei paahteisessa paikassa amppelissa tai korkealla jalustalla rennon kasvutapansa vuoksi.   Kastelua vähennetään kukinnan  loppuessa, mutta kasvukaudella ei saa päästää multaa ihan kuivaksi.  Kuparilehti on ihanteellinen huonekasvi nykyisiin lämpimiin asuntoihin, sillä se kärsii lämpötilan laskiessa alle 18 asteen. (Tosin meillä menee alle sen talviaikaan ja hyvin näyttää viihtyvän:)