fetes442.gif

Joulun seutuun tulee karkkia ostettua ja syötyä luultavasti sellaisenkin, joka ei muuten ole kovin perso makealle.  Tällaiselle suklaahiirelle kuin minä, tämä on suurten kieltäymysten ja sortumusten aikaa8]  Kaupan karkeissa on se vika, että niissä on paljon kaikenlaisia lisäaineita, jotka voit välttää tekemällä karkit itse. Itsetehtyjä karkkeja olisi kiva viedä myös joulumuistiaisiksi.


Tältä sivulta löytyy monenlaisia karamellireseptejä, joista aion ainakin noita kermakaramelleja kokeilla.

Strömsössä tehtiin yrttimakeisia samalla periaatteella kuin olen nähnyt ruotsalaisten tekevän polkkaporsaita venyvästä sokerimassasta.  Sivuilta löytyy myös Världens besta fudge, kermakarkkeja hiukan toisella tavalla.  Tryffelit ovat oikein jouluisia makeisia ja tuossa ekassa linkissä on yksi ohje. 

Haeskelin lisäksi sellaisen tryffelireseptin, jossa  käytetään suklaan sijaan kaakaojauhoa, joka ainakin meillä säilyy varmemmin pitempään kaapissa;)

fetes443.gif