Meillä puutarhaimmeisillä on kertynyt pihoihimme kaikenlaista, kuten kunnon keräilijällä kuuluukin, yhdelle yhtä ja toiselle toista.  Niitä toisia sitten käymme ihastelemassa toistemme blogeissa ja joskus sattuu niin että minulla on mitä sinä haluat ja päinvastoin.  Taannoin sain lähetyksen ilman vastalahjaa puutarhurilta, jolla on jo kaikkea.

Touhua ja tohinan Myyris taas lähetteli minulle tellimaa, kun minulla oli juuri sen mentävä aukko yhdessä penkissä ja häneltä puuttui preeria-auringonkukkaa, jota taas on minulla.  Taimet ovat nyt vaihtaneet omistajaa ja tellima istutettuna paikkaansa - hiukan on multaa lehdillään märistä istutusoloista johtuen, mutta pirteinä taimet kestivät matkansa.
PhotobucketPhotobucketTäti Vihreän Tuulenpesään kaimalleni muutti meiltä vaaleanpunainen vaahtera-aulio ja suurikukkainen lehtikaktus, meille tulee vastalahjaksi suloinen pelargoni ja valkeakukkainen lehtikaktus. 

Siitä kätevää, koska läheskään kaikilla puutarhaliikkeillä ei ole kaikkia lajeja ja lajikkeita.  Ja sellainen, joka on puutarhuroinut jo kauan joutuu kuljettamaan kompostiin kovasti leviäviä kasveja, näin nekin saadaan hyötykäyttöön. 

Puutarhanet ja Klorofylli ovat puutarha-aiheisia keskustelufoorumeita, joilla myös taimet vaihtavat omistajaa, samoin siemenet ja yhdessä tehdään tilauksia ulkomailta.  Isompia tilauksia kun usein saa ilman lähetyskuluja ja ainakin lähetyskulut jakaantuvat useammalle.