Daalioita, noita kesäkukkina kasvetettavia ja talveksi suojaan nostettavia juurakkokukkia kasvattelen ruukuissa.   Juurakoitten säilytys on vähän onnenkauppaa, joskus selviävät ja joskus sitten taas ei.  Autotallissa ne on meillä, siellä pidetään talvella lämpöä sen verran, että juuri ja juuri ei mene pakkaselle.

Viime keväänä näytti siltä, että vanhat juurakot eivät lähde kasvuun ja ostin sitten uusiakin - lopulta kasvoivat kaikki8)  Yhdessä ruukussa on kahta väriä, ilmeisesti laitoin uuden juurakon samoihin multiin vanhan kanssa, kun vanha ei näyttänyt lähtevän kasvuun ja on se sitten kumminkin alkanut.

Juurakot pakkaavat kasvamaan kesän aikana, joten ensi keväänä voi olla ruukuissa ahdasta, jos kaikki taas selviävät -  täytyy jo harkita penkin perustamista juurakoita varten:) 

Photobucket

Photobucket

Selkä on onneksi ollut muuten hyvässä kunnossa koko kesän.  Nosteluista se vähän varoittelee, joten painavimpiin olen apua saanut, mutta muuten se on mukavasti kestänyt kaikki puutarha- ja muutkin puuhat. Polvillaan olen opetellut monta hommaan tekemään ja siitä on iso apu.  

Kiitos teille kaikille myötäeläjille, jotka asiasta olette kommenteissa kyselleet ja muutkin varmaankin miettineet, vaikkei ole tullut ääneen sanottua - valittelinhan koko talven isoon ääneen;)