Meidän pojat olivat poissa koulusta sorsapäivän isänsä luvalla, etukäteen koululta lupaa anomatta.  Isä periaatteessa tiesi, että lupa pitäisi olla, mutta ei sitä muistanut sitten anoa.  Pojat sanoivat aamulla vähän, että koulussa vielä korostettiin edellisenä päivänä, että pitää olla lupa, mutta Isännyys oli sitä mieltä, että hän vastaa lapsistaan  - kirjoitetaan poissaolovihkoon ja kirjoitti myös.

Mutta voi se olla niin tarkkaa - kaikilla pojilla on nyt jälki-istunto tiedossa.   Asian on kuulemma päättänyt rehtori - luokanvalvojat olisivat antaneet olla, kun pojilla ei ole  ollut mistään muistutettavaa muuten.

En tiedä mikä jälki-istunnon merkitys on - luulisin, että rangaistus ja kasvattaminen hyvään suuntaan?!?  Tässä tapauksessa kyllä rangaistus menee mielestäni väärään osoitteeseen eikä epäoikeudenmukaisuudessaan ole kasvattava.  Sitä paitsi valehtelemalla koko jutusta olisi päästy - olisi vaan kirjoitettu poissaolovihkoon päänsärky...  Voisikohan sen vielä muuttaa?  Rehellisyydestä ei ainakaan tässä tapauksessa palkintoja jaettu.

Juttu on mielestäni niin väärin, että luin jo lakiakin - enkö millään saisi noita lappuja mitättömiksi?  Anteeksipyyntöä rehtorilta aion vielä yrittää - teimmehän väärin, kun emme etukäteen lupaa hakeneet.   Missään ei kai  sanota, että rangaistuksen pitää olla ehdottomasti jälki-istunto, eikö tosiaan olisi voinut tilannekohtaisesti harkita?

Mielestäni asia ei kyllä koulun päätösvaltaan kuulu ollenkaan - vaikka minun mielipiteelläni ei liene merkitystä tässä tapauksessa8]     Joka välissähän vanhempien vastuuta vaaditaan ja täysin vastuullisesti päätös tehtiin. 

Jotenkin minulla on semmoinen olo, että vastuuni vanhempana on otettu minulta pois.  Pojat kyllä ovat valmiit menemään istumaan, mutta kyllä se heitä harmittaa - hyvästi jälki-istunnoton koulu...

Jatkuu huomenna eli tänään 5. päivä:
Luokanvalvojat olivat siis sitä mieltä, että ei rangaistusta tarvita, joten ei voinut olla kyse siitä, että sitten ensi vuonna kaikki tekevät näin - tämä Esikolle ja Kutrille lisäselitykseksi:)

Tänään kuopuksen luokanvalvoja soitti Isännyydelle ja pyysi anteeksi - hänet oli pakotettu allekirjoittamaan istuntolappu.  Hänen allekirjoitustaan ei eilen lapussa ollut, kun ne kotiin tuotiin...

Kyse siis lienee ihan rehtorin omasta toiminnasta - hän tuntee perusopetuslain ja sen, että jälki-istunto kuuluu opettajan, ei rehtorin toimintavaltuuksien piiriin.  Hän oli ne printannut ja vaatinut opettajia allekirjoittamaan ne.  Soitin Kaksosten luokanvalvojalle eilen ja hän sanoi, ettei voi asialle mitään, koska rehtori on hänen esimiehensä ja vaatii sitä.

Mitään ei siis liene tehtävissä - pojat istuvat ja me yritetään unohtaa koko juttu?  Tämän päiväinen kuulostaa siltä, että minun on ihan turha mennä puhumaan, kun asiasta kerran on opettajien kanssakin tuollainen vääntö...