En malta olla postaamatta kuvia myös viimeaikaisista käsitöistä.  Siis eihän näitä niin vauhdilla synny, mutta pikkuhiljaa aina jotain.  Eilinen meni melkein netissä noitten ihanoitten kukkaslähetysten parissa ja lisäksi yhden ohjeen metsästyksessä.

Jo jokin aikaa sitten löysin viehättävästä White Country -blogista kauniin aaltomallilla virkatun torkkupeiton.  Se on kytenyt mielessäni, kunnes sitten eilen ryhdyin kokeilemaan kuinka se syntyy - no eihän se syntynyt.  White country Outilla oli viittaus Yarnstorm -blogiin, josta malli oli löytynyt - sinne siis suunnistin! 

Löysinkin blogin, jossa oli toinen toistaan kauniimpia kuvia kukista, sisustuselementeistä ja tietysti käsitöistä.  Aaltomalli ei ollut ihan etusivulla, joten hiukkasen siinä aikaa vierähti ennen kuin lähikuviin pääsin, mutta nautittavia kuviahan kaikki oli.  Aivan ihanaa väreillä leikkimistä ja aaltopeitonkin värit ovat ihan makuuni ja hienosti sointuvat, vaikka laskin värejä olevan 16 erilaista - vaiko juuri siksi?

Kotoa löytyi Nallelangan loppuja, joista sitten ryhdyin mallitilkkua virkkaamaan.  Parin aloitusta meni purkuun - ihan ei heti alkaneet lisäykset ja kavennukset osumaan kohdalleen.  Vieläkin on reunan kanssa vaikeuksia, mutta ajattelin tuosta kuitenkin kaulahuivin virkata harjoitustyönä.  Ehkä ostan puuvillalankoja ja teen myöhemmin tällä mallilla kesäisen torkkupeiton...
Picture%20019.jpgPicture%20022.jpg
Oikeastaan olisi syytä neuloa ensin entiset valmiiksi, mutta kun sukkaankin aloin tehdä uudenlaista kantapäätä, jälkeenpäin neulottua ns. talonpoikaiskantapäätä ja siihenkin jouduin sitten ohjeita haeskelemaan, niin jäi työ puikoille...
Picture%20024.jpg
Vanhoihin varsiin uudet terät tein perinteisellä kantapäällä ja ne sainkin sentään valmiiksi saakka.
Picture%20003.jpg

Valmiitten sukkien kuva siirretty toisaalta...

Viimein tuli tehtyä valmiiksi myös villasukat, jotka jäivät tuon kiinnostavamman työn jalkoihin vähän myös siksi, että ensi kertaa neuloin talonpoikaiskantapään eli sukka ensin suoraa pötköä kärkeen saakka, kantapään silmukat välillä eriväriselle langalle neuloen.   Kantapää sitten neulottiin vasta lopuksi.  Olin ihan varma, että siitä tulee kummallinen sopimaton pullo, mutta eipäs vaan tullutkaan - tosi hyvät ne on jalassa.  Blogeissa törmäsin moiseen ihmeeseen ja Ullaneuleesta löysin ohjeenkin, kantapää puikoilla täällä.
Picture%20017.jpg