aaltovirkatusta peitosta: ohjeita on kyselty, joten opettelen nyt sitten tekemään ohjeita ja laitan ne myös sivupaneelin:)  Englanninkielisiltä sivuilta löytyy hyviä ohjeita nimellä ripple blanket tai ripple crochet tai ripple afghan.  Tässä on linkki blogiin, jonka nimikin viittaa aaltovirkkaukseen ja siellä näyttää olevan samoihin aikoihin valmistunut hyvin samannäköinen viltti kuin omani, samoin löytyy täältä, vieläkin isompi.  Omaan työhöni innostuin tämän kuvan innoittamana. 

Yksityiskohtainen ohje löytyy täältä, tosin hiukan erilainen kuin omani tuo näyttää olevan ja mallista tulee ikäänkuin terävämpi, enempi siksakkuvio.  Edit. 3.2.: MinnaP Luovahulluus -blogista vinkkasi kommenteissa, että kirjassa Hurmaavat huivit on hyvä ohje aaltovirkkaukseen.

Ensin tein villalangasta kaulaliinan harjoitustyönä, sillä laskeskelin vain pylväitä tuosta innoituskuvasta.  Nallelangasta olikin mukavan luistavaa virkata toisin kuin peittoon valitsemani puuvillalanka, joka on nihkeämpää virkattavaa.

En ole ohjeita ennen tehnyt, joten anteeksi suotakoon mahdolliset epäselvyydet ja reunan kanssa en oikein tullut sinuksi ollenkaan, joten kokeiltavaa jää vielä sinulle, tämän ohjeen mukaan aloittava.  Laitan tähän nyt ensin lähikuvaa mallista - siitähän sen saa
parhaiten laskettua.

Picture%20006.jpg
Peitto on virkattu Novitan Tennesee ja Mandarin classic - puuvillalangoista koukulla 31/2.  Mittasin ketjusilmukkaketjun pituudeksi 135 senttiä, valmista työtä en ole tullut mitanneeksi. 

Minulla 'aallonpituus' on 12 silmukkaa ja kierros alkaa ja päättyy kavennukseen.  Koko työ virkataan pylväillä ja aalto syntyy lisäyksillä ja kavennuksilla.  Aloituksen ketjusilmukkaketju kannattaa siis tehdä  12:lla  jaollinen.

Mallikerta tässä työssä:'2 pylvästä yhteen, kolme pylvästä, 2 pylvästä samaan silmukkaan, 2 pylvästä samaan silmukkaan, kolme pylvästä, 2 pylvästä yhteen, '.  Mallikertaa toistetaan sen verran kuin valittuun leveyteen vaaditaan.  Aallot siis syntyvät lisäyksillä ja kavennuksilla, jotka sovitetaan joka kerroksella samaan kohtaan.


Reunukseen virkkasin eri värisiä pätkiä ensin kiinteitä silmukoita ja lopuksi rapuvirkkasin punaisella kokonaan ympäri.
Picture%20041.jpg
Vauvanpeiton reunassa on pari kiinteää kerrosta ja ulommaisena piparkakkuareunus.
Picture%20034.jpg
Lankaa isompaan peittoon meni n. 1,5 kg - Mandarin classic maksoi 3,90€/50 g ja Novita Tennesee 4.50€/100 g ja suurin piirtein fifty-fifty niitä taisi mennä.  En olisi sillä hinnalla peittoa kaupasta ostanut ja työtäkin siinä vähän oli.  Mutta maksaahan ne  harrastukset8]  Ennen käsitöitä tehtiin, koska ei ollut rahaa ostaa valmista...

Sukkajuttu on siirretty neuleisiin 14.1.08 kohdalle!

Harmillinen juttu sattui tuossa, kun sohlasin kameran kanssa koneelle kuvia siirtäessä.  Kamera oli jalustassa, jonka pukkasin nurin ja kaamera pamahti lattiaan naamalleen - linssinsuojus hajosi.  Että taitaa olla edessä kameran hankinta, eihän tuota saa millään suojattua.