Me ollaan jo monena vuonna käyty hiihtolomalla jossain ulkomailla ja laskiainen on joskus ennenkin osunut samalle viikolle.  Osuimmepa olemaan Nizzassa juuri laskiaskarnevaalisunnuntaina, kulkue moninaisine hahmoineen kesti tuntikausia, karnevaalikuvia enemmänkin, tässä kuvassa kaksinaamainen karnevaalikuningas  - hahmo kuulemma poltetaan lopuksi, mutta sitä emme jääneet katsomaan.

Photobucket

Tämä hiihtoloma vietetään kotomarkilla odottavissa tunnelmissa ja tänään syödään laskiaispullia ja hernerokkaa, karnevaalia emme aio järjestää.  Poikien ollessa pienempiä käytiin laskemassa mäkeä milloin missäkin ja opetin heille saman huudon mitä itse pienenä opin:"Uraa pitkiä pellavia" ja sen piti ennustaa hyvää satoa seuraavalle kesälle.  Wikipedia kertoo laskiaisesta näin:

"Laskiainen on kristillisen kirkkovuoden juhla, jota vietetään 7 viikkoa ennen pääsiäistä. Siihen kuuluvia juhlapäiviä ovat laskiaissunnuntai sekä kaksi päivää myöhemmin oleva laskiaistiistai, useissa maissa myös niiden välinen maanantai, joka esimerkiksi Saksassa tunnetaan nimellä Rosenmontag ("ruusumaanantai"). Laskiaisen jälkeen alkaa paastonaika, joka loppuu vasta pääsiäisenä. Oleellista paastonajalle oli liharuokien pois jättäminen ruokavaliosta, johon myös useat laskiaiseen liittyvät termit viittaavat.

Laskiaistiistain jälkeinen tuhkakeskiviikko aloittaa 40 päivää kestävä paastoamisen. Ortodokseilla paasto alkaa jo maanantaina, joten viimeinen päivä ennen paastoa on laskiaissunnuntai, joka ortodoksisessa kirkossa tunnetaan nimellä sovintosunnuntai."

Mukavaa laskiaista itse kullekin - tänään ja tiistaina:)