aiheena Valokuvatorstaissa tänä harmaana lokakuun päivänä.  Portaat onkin hauska sana ja saa aikaan monenlaisia mielleyhtymiä - portaat ylös, portaat alas, portaat ei minnekään, opin portaat, tiedon portaat; portaat on vähän semmoinen hienompi sana rapuille.  Meillä on  yläkerran raput ja ulkorapuille lasketaan tavarat kotiin tullessa, jos tarvitsee avainta kaivaa - arkikielessä ei juuri taideta portaita käyttää.

Kuviksi valitsen kahdet portaat, jotka molemmat vievät johonkin - ensimmäisenä tulevat tärkeimmät eli portaat kotiin, kodin ulkoraput.  Niistä saisi eri vuodenaikoina erilaisia kuvia, mutta tässä ne ovat syysasussaan tänä päivänä. 

Rapuilla on historia, sillä ne on kierrätetty isännyyden kotoa.   Ne siirrettiin sieltä tarpeettomina meille ja minusta oli mukava ajatella, että uudessa talossamme on jotain vanhaakin ja niinpä nämä sammalta kasvavat, vähän kolhiintuneet ulkoraput muuttivat meille.
collage13.jpg
Toiset raput, jotka haluan näyttää ovat Antibesistä Ranskan Rivieralta - kuvattuna toissa keväänä.  Vanhan kaupungin kapeat kujat ja korkeat portaat olivat viehättäviä.  Kaiken sen kiven keskellä oli kauniita ruukkuja kukkineen ja portaita pitkin pääsi nousemaan aurinkoon.
IMG_3570.JPG