Voikohan tämä nyt näin helppoa olla?  Vai tuleeko tuolta sivulta vaan jotain lisävaivoja - osaisikohan jokunen vastata minulle? 

Kuusenkerkkä joskus neuvoi tämmöisen antispämmi sivun, jonka pitäisi ohjata roskat jonnekin jorpakkoon, sähköpostiin joka on perustettu keräämään roskia.    Laitoin tunti sitten linkin laatikkoon ja poistin kirjaintarkistuksen, vielä ei ole ainakaan tullut yhtään kellomainosta. 

Aikaisemmin kokeilin poistaa kirjaintarkistuksen muutaman kerran  ja viidessä minuutissa tuli muutama roska.  Tosin kyllä Kuusenkerkällä on myös kirjaintarkistus, joten ehkä tuo ei yksin ole kuitenkaan auttanut...  Jään seuraamaan tilannetta parasta toivoen, sillä mielestäni tuo kirjaintarkistus on tosi tylsä juttu ja hidastaa kommentointia turhan paljon.


Jotenkin tuntuu kuin kone vähän jökkisi, teksti tulee paljon hitaammin kuin kirjoitan  - johtuisiko se tuosta vai jostain muusta.  Hankalaa tämmöinen, Vuodatuksessa tosi moni valittaa nyt tuota kellospämmiä tulevan solkenaan.  Ylläpidolle laitoin postia voisiko siellä asiaan vaikuttaa, mutta vielä ei ainakaan vastausta ole tullut...

Sähköistetty lyhty salaman kanssa kuvattuna..Photobucket

Muoks klo. 15.50: Ylläpidolta tuli vastaus:
'Hei!

Roskapostin torjumisen eteen tehdään ylläpidon päässä töitä jatkuvasti, mutta kuten sähköpostiin tulevan roskapostin kanssa, on tuo työtä jota ei koskaan saada päätökseen. Tälläkin hetkellä arviolta noin 7000-8000 roskakommentia menee automaattisesti roskiin erinäisten tarkastusten avulla.

Kirjaintarkastus on valitettavan ikävä, mutta tällä hetkellä tehokkain tapa roskakommenteja vastaan. Tällä hetkellä tarkastus"tekstien" muuttaminen normaaleiksi sanoiksi ei ole mahdolllista, sillä erilaisia tarkastuskoodeja on 10.000 kappaletta, ja 10.000 sopivan sanan listaaminen ei ole kovin helppo juttu. Toki tuotakin tullaan kehittämään tulevaisuudessa.

Kokemus sanoo että tuollaiset roskapostihyökkäykset ovat myös kausiluonteisia: yleensä niitä tulee ryöpsäys ja sen jälkeen laantuvat tai kyseinen hyökkäys saadaan torjuttua niin etteivät ko. kommentit enää pääse läpi.

Ystävällisin terveisin,
Tuomas'