Olisipa kiva tietää, kuinka sääennusteissa huomioidaan mittausasemamuutokset.  Meidän kunnassamme on nimittäin ollut mittauspiste, joka on useina vuosina mitannut pakkashuippuja sekä syksyllä että talvella.  Huippuja on tullut ihan lähivuosinakin vaikka Isännyys on asemaa (jo vuosikymmeniä) seurattuaan huomannut sen ympäristön muuttuneen hänen mielestään lämpimämpään suuntaan - ympärille on kasvanut puustoa ja asfaltti on vedetty ihan viereen saakka.  Se tarkoittaa, että avoimen suon laidalla olleen mittausaseman ympäristö on kuivempi ja kenties myös lämpimämpi kuin ennen.

Tänä vuonna mittausasema on lakkautettu.  Voisi kuvitella, että tuollaisen kylmähuippuja mittaavan aseman poistuminen näyttäisi ilmaston lämpenemistä.  Vai onko niin, että on perustettu uusi ihan vastaavaan paikkaan ja mistä tiedetään, että se on vastaava, ellei asemaa ennen ole ollut.   Täällähän kotimittaukset ainakin näyttävät ihan eriä puolen kilometrinkin välein ja maastakin voi päätellä, että vaikka meillä ei ole ollut hallaa, järven pohjoispäässä näkyy maassa kuuraa.

Noo, tulipahan nyt vaan mieleen - näinä viileinä öinä meillä ei halla onneksi vieraillut, vaan mittari näytti tasan nollaa viime ja sitä edellisenä yönä.

Rapujuhlia koristi paperilyhtyvalosarja (paitsi että tuo lyhty on kangasta8) - toivottavasti eivät nämä pienet lamput pahasti edistä ilmastonmuutosta.  Kuva the day after, kun sain kameran patterit ladattua...
Photobucket