Ensin mennään puolukkaan, lue:viedään mummo metsään;)
Sitten paistetaan rahkapuolukkapiirakkaa...
Sitten maistetaan piirakkaa - ja syödään se pois ajatusta nopeammin, tai ainakin kamerakättä.
RAHKAPUOLUKKAPIIRAKKA (Inkiväärin mukaelma perusohjeesta periaatteella:tehdään sellainen mihin löytyy värkit kaapista)
150 g voita pehmitetään mikrossa
1 dl sokeria
1 kananmuna - sekoitetaan nämät, voipi vähän vatkatakin
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria - jauhot edellisen seoksen päälle, sekoita jauheet kevyesti jauhoihin ja nypi sitten voiseokseen
Päälle
1 prk maitorahkaa, johon sekoitat muussattuna
2-3 dl puolukoita
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Voitele pyöreä piirasvuoka, taputtele pohjataikina, levittele päällys, paista n. 25 min./n. 170 asteisessa uunissa, tämä ohje kiertoilmauunille, tavallisessa vähän kuumempi, jäähdytä ja nauti.
Tänään voisi kokeilla kermaviiliä päällykseen, kun rahka loppui - ihan hävettää:mummolle ei eilen riittänyt8)
Kommentit