Meillä on talon nurkilla ainakin kaksi kottaraisen pesää ja yksi varpusen, pääsky pesii ainakin tallissa, mutta ehkä myös viherhuoneen katolla. 

Sen lisäksi kävi niin, että viime syksynä tuunailtu linnunpönttö oli koristeena kesäkeittiön tiskipöydällä ja kuinka ollakaan - eräänä päivänä huomasin, että pöntöstä tuli ulos tintti ja toinen puikahti sisään saman tien.  Tutkin asiaa ja totesin, että pesähän siellä pöntössä jo oli. 

Isännyys sitten kiinnitti pöntön vähän ylemmäs, pois pöydältä, mutta mahdollisimman lähelle vanhaa paikkaa ja nyt sieltä kuuluu jo poikasten piipitys!  Tintit hyppelevät edessä olevan aroniapuskiston oksilla lähemmäs ja lähemmäs pönttöä kunnes puikahtavat sisään lähes huomaamattomasti.  Eivät ne näytä juuri touhuistani häiriintyvän kun niitä katselen sivusilmällä.
Photobucket
Sen lisäksi meille muutti lintuja tupaankin, kaksi tällaista kaunotarta... Tiedän, että toisten mielestä lintujen pitäminen häkissä on lähinnä surullista, mutta jostain syystä minä vaan tykkään niistä ja kuopus on asiasta niin innoissaan, että halusi ne huoneeseensa.  Luultavasti ne tuosta pääsee pikapuoliin viherhuoneeseen, jossa niitä on helpompi sitten pitää vapaana - eilen eivät vapaaehtoisesti menneet häkkiin takaisin ja oli jo nukkumaanmenoaika - hiukka hankalaa makuuhuoneessa8]
Photobucket