ovat kunnassamme vaakalaudalla.  Niitä yritettiin lopettaa pari vuotta sitten, mutta suuri vastustus esti sen.  Nyt sama homma on aloitettu uudella kauniilla nimellä:Yhtenäiskoulu.

Kyläkoulut haluttiin lopettaa koska lapset vähenevät.  Nyt kahden vuoden päästä vain Kirkonkylän alakoulun oppilasmäärä on alentunut - kyläkouluissa lisääntynyt ja suunta on sama edelleen, kylille rakennetaan eniten ja rakentajina ovat lapsiperheet.  Meistä moni haluaa asua haja-asutusalueella.

Kaikki lapset eivät kirkonkylän kouluihin mahdu, joten yhtenäiskouluun siirtyminen tarkoittaisi lisätilan rakentamista ja se maksettaisiin kyläkouluista säästyvällä rahalla ja valtionavulla - valtiolta kun kuulemma saa rakentamiseen avustusta, ilmaista rahaa,  vaikka kunta on täynnä hyviä koulurakennuksia.   Minä vaan ihmettelen, että onko se valtio taivas, joka luo rahaa???  Tähän saakka olen kuvitellut maksavani veroa myös valtiolle, joten kyllä se kuntalaisen näkökulmasta on ihan samaa rahaa kuin kunnallisverollakin kerätty...

Jos kaikissa Suomen 416 kunnassa rakennetaan yksikin talo siksi, että valtiolta tulee 'ilmaista' rahaa, tekee se jo melkoisen summan veroja kerättäväksi.  Ja onhan noita monumentteja rakennettukin eikä mitään ole opittu, vaikka tänä päivänä niitä ilmaisella rahalla rakennettuja käyttökelpoisia taloja puretaan, koska niille ei ole käyttöä.

Heh, harjoittelen tässä illan kokousta varten - aktiivinen kuntalainen, joka on kuullut asiasta, kutsui väkeä koolle vastustamaan yhtenäiskouluhanketta.  Olen sinne menossa ja sitä ennen pitäisi saada luokkaretkitoimikunnan paperit toiselle, kun olen sihteeri ja tänään osuvat kokoukset päällekkäin - on pakko mennä tuonne yhtenäiskoulukokoukseen.

Tämmöinen kortti pitäisi lähettää niille ilkiöille, jotka uhkaavat koulujamme:)

Muoks. 17.4.09: sivuilla on vinkkejä mitä koulun puolesta kannattaa tehdä ja mistä saa tietoa, jos oma koulu on uhattuna...

abxmas203.gif