mitä se on?  Minua alkoi taas ärsyttää, kun joku naispakinoitsija pakinoitsi, kuinka hänellä on omaa aikaa viisi minuuttia ennen nukkumaanmenoa, kun talossa on yksi yksivuotias.

Mitä se oma aika oikein on?  Minulle omaa aikaa on kaikki perheen kanssa vietetty aika, työaika oli työnantajan aikaa silloin ennen kuin päätin ottaa koko ajan itselleni, kun kerran ei ihan pakko ole sitä työnantajalle antaa.

Silloin ennen kannoin vähän huonoa omaatuntoa siitä, etten halua omia harrastuksia vaan viettää aikaa perheen kanssa - sanottiinhan, että ei voi olla hyvä äiti, jollei ota omaa aikaan.

Heitin sitten huonon omantunnon romukoppaan ja päätin kuunnella omia tunteitani - lasteni, omien lasteni kanssa vietän ihan omaa aikaa enkä muuta kaipaa.  Isommille lapsille se  päätös ei kerennyt, mutta näiden pienempien kanssa olen harrastellut juttuja, joita voi tehdä yhdessä ja tiedän, että ykskaks vaan he ovat suuria ja poissa kotoa.

Saa nähdä, tuleeko mammalle itsenäistymiskriisi, mutta moni juttu mitä on tehty yhdessä tulee jatkumaan edelleen vain vähän pienemmällä porukalla ja ajan kulua on ihan liikaakin sittenkin.